sr
11
Imate pitanje?
Pozovite nas +381(11)3281246

Papirići za motanje – istorija duga 300 godina

11

Papirići za motanje tokom ’90 godina

Papirići za motanje su postali pravi hit! Njihova ponuda u Srbiji početkom ’90 je bila prilično nikakva, vrlo slabašna. Tek nekoliko trafika u Beogradu imalo je rizle poput (Drum-aRizle +, Samson-a), i još nekih. A onda je u naš grad došao Smoking, najbolji mogući papir za motanje na svetu!

Tek skoro 100 godina kasnije porodica Mikuel je počela da se specijalizuje za papir za cigarete. Godine 1879. kompanija je preselila proizvodnju u La Pobla de Claramunt pod nazivom „Mikuel i Costas“.1924. godine je zvanično i predstavljen njihov brend „Mikuel i Costas“.  

 

1951 – Proširenje i modernizacija   

Kompanija „Mikuel i Costas“ postala je akcionar „Celesa“, proizvođača papirne celuloze. Sledeće dve decenije bile su period ekspanzije i modernizacije. Kompanija ulazi na tržište papira za štampanje i ubrzo potom kupuje „Paia Miralles“ (sa fabrikom u Mislati u Valensiji) i izlazi na berzu u Barseloni.

 

1980/1992 – Međunarodni rast
 

Međunarodno prisustvo „Mikuel i Costas Grupe“  dobilo je veliki podsticaj stvaranjem svoje argentinske filijale. Sa svojim pogledom na globalnu budućnost, Mikuel i Costas je osnovao „MB Papeles Especiales“. Jordi Mercader Miro postao je izvršni direktor 1992. godine, što je označilo prekretnicu u istoriji kompanije. 58% korporativnih dionica kotiralo je na tržištu, renomirani međunarodni fondovi postali su dioničari, a Grupa je potvrdila svoj identitet kao industrijski projekt koji gleda u budućnost. 

2015 – Najuspešnije ime u rolling papers

Papirići za motanje su doživeli svoj procvat u 2015.godini. U nastojanju da udvostruči napore u proizvodnji specijalnih papira, „Mikuel i Costas Group“ otvorila je fabriku „Terranova Papers“ u La Pobla de Claramunt, Barselona. Grupa je potvrdila svoju posvećenost inovacijama i održivosti najsavremenijim mašinama i proizvodnim procesima neviđene efikasnosti i održivosti u Španiji.

2018 – Više rasta i diverzifikacije

Mikuel i Costas je kupio „Clarianu“, vodećeg proizvođača obojenog papira u Španiji, kao deo svoje strategije rasta i diverzifikacije. Danas Grupa nastavlja da dodaje nova poglavlja u istoriju koja ju je učinila globalnim liderom u papirima i derivatima celuloze, ispunjavajući sve složenije zahteve tržišta i društva.

Mikuel i Costas – Around the World 

Papirići za motanje, čiji su proizvođači „Mikuel i Costas“, su bukvalno obišli svet! Od kada je međunarodno širenje počelo još pre više od jednog veka, „Mikuel i Costas“ je postao pouzdan globalni dobavljač za kompanije koje koriste posebne papire i derivate celuloze. Više od 80% proizvodnje izvoze u 130 zemalja. Njihove sedište je u Barseloni, Španiji, a imaju i sedam proizvodnih centara širom Španije kao podružnice u Argentini, Čileu, Filipinima, svakako Nemačkoj. 

Papirići za motanje kao što vidite imaju svoju skoro preko 300 godina dugu istoriju. Mikuel i Costas su sakupili bogatstvo neprocenjivog iskustva i preneli ga na svoje zaposlene. Zahvaljujući toj stručnosti i stalnoj tehnološkoj obnovi, njihovi proizvodni procesi i komercijalne usluge i proizvodi stekli su sjajnu reputaciju. Tradicija, znanje ali i modernost su tajne njihovog uspeha.

Godine 1929. godine zvanično je osnovana kompanija pod imenom „Mikuel i Costas & Mikuel S.A.“. Danas je kompanija „Mikuel i Costas & Mikuel S.A.“ jedna od najvećih proizvođača papira na svetu. Pored već poznatog „Smokinga“, kompanija  proizvodi i papire za marke kao što su: Pure Hemp, Guarani, Bugler, Bob Marlei, SMK, Mantra i Bambu.   

Danas papirići za motanje dolaze u više različitih dezena, boja, mirisa, veličina i oblika. Pogledajte našu ponudu rizli. Pronaći ćete rizle različitih:

  • veličina
  • boja i mirisa.
  • U našem shopa „ZLA shtek-u“, možete pronaći mnogo više a klikom na ovaj link i videti našu fantastičnu kolekciju.

 

Leave a Reply

DIM 011 d.o.o.

Najveći izbor opreme za duvan, cigarete, kanabis, nargile i sve ostalo što se vrti oko dima.

 

 

Povezani članci

11
16 септембра, 2021
Najbolji izbor nargila na jednom mestu
11
15 септембра, 2021
Vaporizer PAX 2 za ultimativno uživanje

Kategorija